Leirinjohtajat odottavissa tunnelmissa

Tammileiri Lieskan johtajat Suvi Lamminen ja Tuija Kankkio. Leiri alkaa huomenna torstaina. Mikä on fiilis?

-Hyvä fiilis! Leiri on porttia vaille valmis, vakuuttavat naiset yhdestä suusta. Tuija osallistui päivällä myös portin maalaukseen.
Suvi saapui Ahtelaan tiistaina, Tuija keskiviikkona. Johtajat ovat myös osallistuneet rakentamistyöhön.

-Leirin aikana teemme toivottavasti mahdollisimman vähän, sanoo Tuija ja lisää, että kun leirille on pestattu hyvät tekijät, voivat leirijohtajat seurata tekemistä päältä.
-Teemme sitä mitä täytyy, osallistumme yhteisiin ohjelmiin, lisää Suvi.
Leiri ei jännitä Suvia ja Tuijaa. Suurimmat odotukset liittyvät kokonaisuuden toteutumiseen.
-On mielenkiintoista nähdä miten leiri toimii. Tiedämme miten kaikki toimii paperilla, täällä sen näkee vasta käytännössä, miettii Suvi.
-Odotamme myös kovasti lasten tuloa, innokkaiden partiolaisten saapumista leirialueelle. Sitä on kiva seurata, lisää Tuija.
Lieskalla kokeillaan kahden johtajan tyyliä, kun yleensä leireillä on yksi johtaja ja yksi varajohtaja. Valittu tapa on osoittautunut toimivaksi.
-Vastuut on jaettu meidän kahden kesken alusta asti selkeästi, kertoo Suvi.
-Luottamus toiseen on tärkeää. On helppo hoitaa oma pestinsä, kun tietää mitä toinen tekee ja luottaa hänen tekemisiinsä, miettii Tuija johtamistapaa.

Tuijalle tämä Tammileiri on ensimmäinen, Suville toinen.
-Alueena tämä Ahtela herätti aluksi ihmetystä valmiine rakennuksineen, mutta on tämä toki helpompaa juuri tekniikalle, joka kuuluu omiin vastuualueisiini, Tuija kertoo ja jatkaa:
-Tämä 3000 leiriläisen määrä alkaa olemaan maksimimäärä, mitä tänne voidaan ottaa.
Millä mielin leirinjohtajat menevät nukkumaan ennen ensimmäisen leiripäivän alkua:
-Hyvillä ja odottavin mielin – tosin emme vielä tiedä milloin pääsemme nukkumaan, nauravat Lieskan leirin johtajat Suvi Lamminen ja Tuija Kankkio.

Kuvat: Jura Nurminen, teksti: Sari Mantere