Lieskan rakentamistyöt aikataulussa

Tammileiri Lieska alkaa torstaina 9.6. Sauvon Ahtelassa. Ennen partiolaisten tuloa täytyy kaikenlaiset rakennelmat saada valmiiksi ja leiri kuntoon. Vasaran pauke ja sahan suhina alkoi alkuviikosta:
-Saavuimme alueelle maanantaina. Tiistaina ja keskiviikkona on tehty pitkää päivää rakentamisen parissa, kertoo tekniikka- ja huoltopäällikkö Timo Päivärinta.

Alueella on paljon valmiita rakennuksia, joita hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan. Rakentamista riittää siitä huolimatta:
-Olemme tehneet esiintymislavan, sillä täällä valmiina oleva amfiteatteri on meille liian pieni. Ruokailukatoksen yhteyteen valmistuu lisää istumapaikkoja. Täällä leiriläiset syövät kaikki samassa paikassa ja keittiöitä on vain yksi. Tiskausta varten teimme linjastot, joissa on läpivirtaava lämmin vesi. Kaikki leiriportit rakennetaan itse ja ohjelmapisteille mm. katokset.
Leiriläiset saapuvat torstain aamupäivän aikana ja puoleen päivään mennessä rakentamistyöt saadaan valmiiksi.

-Alue on silloin valmiina vastaanottamaan koko porukan. Iltaan mennessä valmistuvat myös ohjelmiin liittyvät rakennelmat. Sitten voikin laittaa akkuporakoneen lataukseen, kertoo Timo.
Tekniikka- ja huoltopäällikkö Timo Päivärinta vastaa leirin aikana jätehuollosta, kuljetustarpeista ja tiskilinjastosta.

-Kuljetustarve on aika suuri tällä leirillä, sillä ruoka tuodaan neljä kertaa päivässä Turusta leirille.

Leiriläiset voivat huoleti aloittaa leirinsä, koska Lieskalla kaikki rakennelmat, sekä jäte- ja ruokahuolto ovat kunnossa ja etukäteen suunniteltuja. Torstaina näitä kaikkia päästään testaamaan tositoimissa.

 

Kuvat: Jura Nurminen, teksti: Sari Mantere