Leiriläisistä lohikäärmeiden kesyttäjiä ja kouluttajia

Tammileiri Lieskalla sudenpennut ja seikkailijat pääsevät osallistumaan kuuteen eri ohjelmapisteeseen, joihin mennään koko alaleirin voimin. Päivässä ehtii kiertämään kahdessa eri ohjelmassa. Dragon kampuksella leiriläiset harjoittelevat lohikäärmeiden kanssa toimimisessa tarvittavia taitoja. Kampuksen onnistuneesti suorittaneet sudenpennut pääsevät lohikäärmeen kesyttäjiksi ja seikkailijat kouluttajiksi ja merkiksi tästä saa kaulaansa amuletin.

Koska lohikäärmeitä on paljon erilaisia, tarvitaan monenlaisia taitoja ja taitajia. Kampuksella testataan mm. eri aisteja, riippumisvoimaa, uskallusta, liikkumista, nokkeluutta ja tarkkaavaisuutta. Valittavana on kaikkiaan 46 erilaista pistettä, joissa leiriläiset saavat kiertää vapaasti. Suosikkeja löytyi jo heti ensimmäisenä päivänä useita. Jännimmästä päästä oli varmasti savusukellusteltta, jossa pääsi kulkemaan hämärässä teltassa. Koska lohikäärmeet syöksevät tulta, opeteltiin myös sammuttamaan liekkejä. Lohikäärmeiden hoitamista harjoiteltiin suomujen pesussa.

Sauvolaisen Hakkistytöt-lippukunnasta Viivi, Mandi, Sanni ja Sara ja Aino olivat innoissaan trapetsitaiteilusta. Siinä piti kiertää puiden väliin viritettyä narua ja etsiä matkan varrella salainen sana. Hyppynaru-tehtävässä Räimesarvien tasanko-alaleirissä asuvat tytöt olivat keränneet 112 pistettä. Kirjoituspisteellä piti keksiä oma lohikäärmeen nimi. Hakkistyttöjen lohis sai nimen Roihu. Tammileiri on sujunut tähän mennessä hienosti, yöllä on sekä valvottu että nukuttu. – avajaiset olivat hienot! Erityisesti ne tulijutut, sanoivat tytöt yhdestä suusta. Ruokakin on maistunut. –Puuro oli paakkuista aamulla, mutta se oli silti hyvää!