Lokakuu on kekrikuu!

Kekri on suomalainen syysjuhla, jonka vietto alkaa Mikkelinpäivänä ja jatkuu aina Pyhäinpäivään asti. Elämme siis parhaillaan kekrin aikaa. Kekrin juuret ovat vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa.

Ennen kekriä juhlittiin sadonkorjuun ja vuodenvaihtumisen merkkinä. Kylälle järjestettiin yhteiset juhlat, jossa teemana oli nauttia yhteisöllisyydestä ja sadonkorjuun antimista kuten punajuurista ja viljasta. Nykyään kekriä juhlitaan myös ruokamarkkinoiden ja rokkikonserttien puitteissa.

Kekri -teemaa voi hyödyntää sudenpentujen kolo-illoissa erilaisilla aktiviteeteillä. Kotikokki jäljen puitteissa voidaan valmistaa ruokaa kekrin tyyliin, iltaohjelma jälkeä voi suorittaa pitämällä kekri juhlat lippukunnalle ja tekemällä kekripukkinaamarin voi suorittaa taiteilija jälkeä. 

Teksti: Julia Mäkinen