Tee-se-itse himmeli!

Perinteinen olkikruunu, tutummin himmeli, tehdään pujottamalla lanka oljen lävitse ja muotoilemalla niistä kolmiulotteinen teos. Olkikruunuja on niin yksinkertaisia, kuin myös suuria ja paljon työtä vaativia. Tiedettävästi ideat himmeleihin tulivat kirkon kynttiläkruunuista, joita väki alkoi kopioimaan olkitekeleiden muodossa. Himmeleiden uskottiin myös ennen  ennustavan satoa: mitä isompi himmeli roikkui tuvan katossa, sitä isomman sadon uskottiin tulevan.

Ennen himmeli koristeltiin esimerkiksi paperikukkien ja -suikaleiden avulla sekä peilinpaloilla, mutta nykyään ihannoidaan simppeleitä ja selkeitä himmeleitä.

Himmelin peruskaava on yksinkertainen ja selkeä, pienen himmelin tekee nopeasti. Tässä ohjeet vaiheittain himmelin tekoon.Tarvikkeet: 
-sanomalehtiä/vanhoja lehtiä 
-sakset 
-narua 
-teippiä 
-isosilmäinen neula

1. Leikkaa paperista haluamasi pituisia ja samankokoisia paperisuikaleita yhteensä 12.

2. Rullaa suikaleet yksitellen ja kiinnitä ne teipillä, etteivät rullat aukea.
3. Leikkaa narusta noin 15 kertaa yhden rullan pituinen pätkä. Pujota kolme rullaa nauhaan jamuodosta niistä kolmio. Jätä toiseen päähän riittävästi narua myöhempää käyttöä varten. Jollet saa pujotettua narua helposti, käytä apuna isosilmäistä neulaa.

4. Pujota seuraavat kaksi rullaa naruun ja solmi ne yhteen ensimmäisen kolmion päähän.

5. Jatka kohdan 4 tavoin, kunnes pujotat viimeisen rullan.

6. Solmi viimeinen rulla ensimmäiseen kulmaan kiinni.

7. Solmi ensimmäisestä rullasta tuleva naru viimeiseen vapaaseen kulmaan.


8. Olet saanut ensimmäisen himmelisi tehtyä! Tahtoessasi voit tehdä useamman samanlaisen ja yhdistää osat, jolloin saat suuremman himmelin.