Ahti ja Maahiset

Haluaisitko tietää vähän ohjelmalaaksoista? Seuraavien muutaman viikon aikana pääset hieman kurkistamaan näiden laaksojen sisäpuolelle sekä saatat oppia jotain uutta!

Ahdin valtakunta on nimensä mukaan merenjumalan Ahdin hallitsema alue. Ahti asui puolisonsa Wellamon kanssa meren pohjalla sijaitsevassa Ahtolassa. Ahdilta rukoiltiin kalaonnea sekä hyviä säitä, sillä hän suojeli merenkansaa. Joskus myös uhrattiin yksi saaduista kaloista takaisin Ahdille kiitoksena hyvästä saaliista.

Ahdin valtakunnassa pääset tutustumaan meren monipuolisiin mahdollisuuksiin. Tämän jälkeen pääset myös uiskentelemaan!

Leikkivät Maahiset piristävät päivää taatusti! Maahiset ovat luonnonhenkiä, jotka vilahtavat useissa suomalaisissa tarinoissa. Maahiset ovat ystävällisiä, eivätkä aiheuta ongelmia ympärillään. He pysyttelevät usein piilossa, mutta tulevat kyllä esiin kohdatessaan ongelmia ihmisten kanssa. Jos ongelma ratkeaa nopeasti, Maahiset palkitsevat ihmiset.

Tapaat leikkisät Maahiset heidän vauhdikkaassa ohjelmalaaksossaan. Aarnin ja Aamun toimesta perinteiset sekä uudet leikit ovat kohdanneet ehkä pienoisia muutoksia.

Kuva: Eveliina Saari