Ilmarisen paja ja Hiisien mittelö

Ilmarisen pajalla pääset nikkaroimaan Ilmarisen tavoin auringosta tai kuusta itsellesi leirimuiston!

Seppo Ilmarinen on Kalevalasta tuttu seppä. Hänet muistat varmaankin tarinasta, jossa Väinämöinen pyytää Louhilta tytärtään vaimoksi. Louhi pyysi Väinämöiseltä sampoa, jonka Ilmarinen takoi. Sammon kolme myllyä jauhoiva jauhoa, suolaa sekä rikkauksia.

Hiisien mittelö on Tammileirille sisäistetty sudenpentukilpailu. Siellä pääset testaamaan partiotaipaleella opittuja taitoja sekä saatat nähdä vilahduksen hiidestä!

Hiidet ovat suomalaisen luonnonuskonnon pyhä paikka, joka myöhemmin alkoi tarkoittamaa paikassa asuvaa henkiolentoa. Hiisiä on monenlaisia: vesihiisiä, vuorihiisiä, maahiisiä… Hiidet ovat hieman omituista väkeä. Heidän ilonsa on pahojen teko sekä kiusaaminen.

Kuva: Juha Nurmi