Kevään merkit

Kevät on jo pitkällä ja kesä häämöttää aivan nurkan takana. Tulevaa kesää ajatellessa parasta on tietenkin Tammileiri, jonka alkuun ei ole enää kuin noin kolme viikkoa.Parasta keväässä on kuitenkin luonnon kukkaan puhkeaminen. Lähes kaikki puut ovat jo kasvattaneet lehtensä ja leskenlehtiä ja valkovuokkoja on voinut nähdä siellä sun täällä. Lisäksi luonnossa liikkuessa voi nähdä perhosia ja leppäkerttuja tai jopa kyyn, joka on tullut ottamaan kivelle aurinkoa.

Alta löydät kevätaiheisen tehtävän! Tehtävässä tavut ovat menneet sekaisin, joten sinun tulee yhdistää sekaisin olevat tavut keväisiksi luontosanoiksi. Sivun alaosasta löydät oikeat vastaukset värjäämällä hiiren kanssa tekstin näkyville.

1. LI SII
2. KÄÄR KYY ME
3. KEN TI LEH LES
4. JUN KIS PA SA
5. KO KO VUOK VAL 
6. TO MUUT TU LIN
7. SEN JOUT LAU LU
8. TU KERT PÄ LEP
9. MA SAM KON TU KU
10. RUU SIT NA NEN HO PER

Kuva: Juha Nurmi

Vastaukset: 1. siili 2. kyykäärme 3. leskenlehti 4. pajunkissa 5. valkovuokko 6. muuttolintu 7. laulujoutsen 8. leppäkerttu 9. sammakonkutu 10. sitruunaperhonen