Usein Kysytyt Kysymykset 

PERUSTIEDOT

Milloin leiri järjestetään?  

Tammileiri XVII Aarnivalkea järjestetään 6.-9.6.2019. Rakennusleiri on 3.-5.6 ja purku suoritetaan 9.6.    

Missä leiri järjestetään?  

Leirialue on Sauvon Ahtela, jossa Tammileiri on järjestetty vuodesta 
1979 asti. Ahtela on Turun kaupungin omistama valtakunnallinen 
nuorisoleirikeskus.  
 

LEIRILÄISET 

Ketkä kaikki voivat osallistua leirille?  

Leirille ovat tervetulleita Lounais-Suomen Partiopiirin kaikkien 
lippukuntien sudenpennut (vuosina 2009-2011 syntyneet partiolaiset) sekä heidän johtajansa. Leirin tekijöiksi voivat ilmoittautua kaikki samoajista ylöspäin. 
Tekijöiksi ja osallistujiksi ovat tervetulleita myös he, jotka eivät ole 
vielä partiolaisia. Partiolaiset voivat siis ottaa mukaansa ystäviään ja 
sukulaisiaan!  

Meillä on lippukunnan ryhmässä eri ikäisiä lapsia alle kouluikäisistä seikkailijoihin, voivatko kaikki ilmoittautua Tammileirille? 

Tammileiri on Lounais-Suomen partiopiirin piirileiri sudenpennuille, jotka ovat syntyneet vuosina 2009-2011. Tätä vanhemmat eli seikkailijaikäiset osallistuvat 2020 piirileiri Otavalle. 2011 jälkeen syntynyt voi osallistua leirille huoltajansa kanssa, mutta eivät varsinaisina leiriläisinä eli sudenpentuina. 2012-2016 syntyneet osallistuvat leirillä leiripäiväkotiin vanhempien toimiessa pestissä tekijänä tai lähijohtajana.  

ILMOITTAUTUMINEN 

Mitä leiri maksaa?  

Koko leirin hinta on 85 euroa. 
Päivämaksu on 25 euroa. 
Alle sudenpentuikäiset lapset (perheleiri) 7,50 euroa / päivä,
alle 3-vuotiaat 0 euroa. 
Rakennusleiri on ilmainen. 

Voiko ilmoittautua vielä 3.3. jälkeen? Voiko lisätä lähijohtajia 3.3. jälkeen? Tai tekijöitä?  

Leiriläisten osalta ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 3.3., eikä tämän jälkeen sudenpennut ja sudenpentujen kaverit enää voi ilmoittautua. Lähijohtajien ja tekijöiden ilmoittautumisajan päättyminen katsotaan tapauskohtaisesti tarpeen mukaan ja tästä informoidaan myöhemmin.  

Kannattaako ilmoittautua vaikka ei ole varma pääsenkö leirille? Entä jos saan kesätöitä? 

Kannattaa ilmoittautua! Ilmoittautumisaikana 1.2.-3.3.2019 voi osallistumisen perua veloituksetta. Tämän jälkeen tapahtumamaksua ei enää palauteta, mutta estynyt voi etsiä tilalleen toisen osallistujan.  
 
Tammileirillä on myös kesätyötakuu! Kesätyötakuu tarkoittaa, että yli 15-vuotiaat voivat perua ilmoittautumisensa maksutta 15.5.2019 mennessä, mikäli saavat leirin ajaksi kesätöitä tai työnantaja ei myönnä vapaata. Lisätietoja kesätyötakuusta löydät http://tammileiri.fi/tekijalle/kesatyotakuu/ 

PartioID ei toimi, mitä teen? 

PartioID ei ole suoraan jäsennumerosi ja sähköpostiosoitteesi, vaan erillinen tunnus, jonka jokainen jäsen rekisteröi käyttöönsä itse. PartioID:n ohjeita löydät täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioid/. Mikäli ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, ole yhteydessä lippukuntasi jäsenrekisterihoitajaan.  

Saako leirimaksuun tukea? 

Tammileirin osallistumismaksuun on mahdollista hakea stipendiä joko koko leirimaksuun tai puoleen siitä. Stipendin tarkoituksena on mahdollistaa leirikokemus mahdollisimman monelle ja tukea sitä, ettei kenenkään mukaan lähteminen olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta.  

Stipendiä haetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja sen hakeminen edellyttää perheen tulotietojen selvittämistä. Stipendin hakemiseen liittyvät tiedot käsitellään luottamuksellisesti eivätkä ne mene esimerkiksi lippukunnan tietoon. Stipendit jaetaan hakemusten perusteella hakijan kokonaistilanne huomioon ottaen siten, että mahdollisimman monen osallistuminen leirille mahdollistuu.   

Stipendiä hakeneille ilmoitetaan erikseen siitä onko stipendi myönnetty, ja ilmoittautuminen on mahdollista perua vielä päätöksen saannin jälkeen 

Saako lähijohtajia olla enemmän kuin ohjeessa mainittu määrä?  

Lähijohtajia saa olla enemmän! Ohjeessa mainittu “Vähintään jokaista alkavaa kymeentä leiriläistä kohti yksi johtaja ja jokaista täyttä viittäkymmentä leiriläistä kohti pitää olla ainakin yksi vähintään 18-vuotias johtaja” on Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeistuksen vähimmäismäärä.  

PERHELEIRI JA ALLE KOULUIKÄISET LAPSET 

Mitä perheleiri tarkoittaa? Kenelle se on tarkoitettu?  

Perheleiri on tarkoitettu sellaisille partiovanhemmille, jotka tulevat 
leirille työtehtäviin, ja joilla on mukanaan alle partioikäinen (alle 
7-vuotias) lapsi.  

Voiko alle kouluikäinen kulkea lähijohtajan mukana ja olla menemättä päiväkotiin?  

 3-6-vuotiaat lapset ovat leiripäiväkodissa päivän. Alle 3-vuotiaat saavat kulkea vanhemman mukana, heitä ei kuitenkaan ole huomioitu ohjelmassa. 

LEIRIN TEKIJÄT 

Ketkä leirin tekevät?  

Leiri toteutetaan pääosin vapaaehtoisvoimin. Leirin suunnittelu on 
keväällä 2018. Päävastuussa Tammileirin toteutuksesta 
on 12 hengen leiritoimikunta eli staabi sekä projektityöntekijä. Leirin tekijät on jaettu tiimeihin, joista kukin vastaa yhdestä osa-alueesta kuten 
ohjelmasta, muonituksesta tai turvallisuudesta.  

Voinko tulla tekijäksi ja ottaa oman seikkailijaikäisen lapseni mukaan?  

Valitettavasti Tammileiriä ei ole tarkoitettu seikkailijoille, eikä seikkailijaikäistä voi leirille ottaa mukaan. Alle kouluikäisille lapsille järjestetään toimintaa leiripäiväkodissa, mutta seikkailijaikäisille ei leirillä ole järjestettyä ohjelmaa. Seikkailijoita odottaa vuoden 2020 piriileiri Otava. 

Onko lähijohtajia huomioitu jotenkin leirillä tai leirin ohjelmassa? Onko Tammileirin ohjelmassa koulutusta aikuisille? 

Tammileirin ohjelmassa on huomioitu myös lähijohtajat ja tekijät!  
Leirillä on johtajakahvila, joka palvelee lähijohtajia sekä tekijöitä. Kahvila on auki päivittäin iltamyöhään asti, eli sinne ehtii kätevästi rentoutumaan vielä sudenpentujen mentyä nukkumaan.  

Ohjelmatiimi tarjoaa lähijohtajille ja pesteissä toimiville monipuolista johtajaohjelmaa tyypillisesti illalla sudenpentujen mentyä nukkumaan. Johtajaohjelma teemoitetaan siten, että se tavoittaa leirin eri-ikäiset tekijät!  
 

Käykö viimeisen vuoden tarpoja tekijäksi?  

 Viimeisen vuoden tarpojavoi tulla leirille tekijäksi. Tarpojan toimiessa pestissä toimii hän aina vaeltajan tai aikuisen kanssa sovitusti ja saa tukensa pestiin sovitulta vaeltajalta tai aikuiselta.  

YHTEISKULJETUKSET, AUTOT JA LIPPUKUNTIEN TAVARAT 

Minkälaisia telttoja leirille saa ottaa?  

 Teltoiksi suosittelemme puolijoukkue-, kymppi- ja niger-telttoja tai vastaavan kokoluokan telttoja. Koska Ahtelassa on rajallisesti tilaa, emme suosittele poikkeamaan ainakaan edellä mainitusta kokoluokasta.  

Mistä yhteiskuljetus lähtee? Kuinka pitkä matka yhteiskuljetukselle on esim. Kololta?  

Yhteiskuljetusten reitit varmistuvat ilmoittautumisten päättymisen jälkeen, kun tarkat matkustajamäärät tiedetään. Reiteistä pyritään luomaan logistisesti tehokkaat ja leiriläisille mahdollisimman helpot. Lisätietoa yhteiskuljetuksista lähetetään lippukunnan Tammileiri yhteyshenkilölle. 

Voiko leirille tulla omalla autolla? Jos lähijohtaja tai tekijä on leirillä vain päiväleiriläisenä, löytyykö autolle parkkipaikkaa? 

Leiriorganisaatio suosittellee vahvasti kaikkia saapumaan mahdollisuuksien mukaan yhteiskuljetuksella tai kimppakyydein, koska parkkitilaa on rajallisesti. Parkkitilaa pyritään järjestämään niin, että myös jokainen osan leiriajasta pestissä toimivat lähijohtajat ja tekijät saavat autonsa parkkiin. 

MATERIAALIT 

Tuleeko ennakkotehtäviä? 

Tulee ennakkotehtäviä! Ennakkotehtävät julkaistaan helmikuun alkupuolella.  

Löytyykö vanhempainiltaan diasarjaa? 

Vanhempainiltaa varten on luotu diasarja ja se löytyy muiden lippukunnalle suunnettujen materiaalien joukosta: http://tammileiri.fi/lippukunnalle/materiaalit/ 
 

LISÄTIETOJA?  

Mistä saan lisätietoa?  Seuraa Tammileirin nettisivuja, sekä instagramista ja facebookista meidät löytää @tammileiri. Voit myös ottaa yhteyttä projektityöntekijä Heli Matintalolta, hänet tavoittaa toimiston aukioloaikojen puitteissa sähköpostilla heli.matintalo@partio.fi tai puhelimitse 050 312 9430.