LÖYTÖTAVARAT

Terveisiä Tammileirin Löytötavaratoimistosta!

Tammileiri lähestyy kovaa vauhtia ja tuhannet partiolaiset aloittavat rinkkojen ja reppujen pakkaamisen. Suurin osa leirille tulijoista on sudenpentuikäisiä., joten saman kokoisia ja näköisiä vaatteita ja varusteita löytyy sekä omasta teltasta, naapuriteltasta, naapurilippukunnan teltasta että myös naapurialaleirinteltoista.

Tavaroiden nimikoinnista Jotta samat tavarat, jotka lähtivät leirille, tulisivat takaisin kotiin, on tärkeää nimikoida omalla nimellä ja lippukunnalla kaikki omat tavarat. Esimerkiksi Ahtelan Valtaajista (AV) oleva Seija Sudenpentu on kirjoittanut tussilla kaikkiin tavaroihinsa Seija S. AV. Samasta lippukunnasta oleva Aarni Valkea on nimikoinut tavaransa ommeltavalla nimikointilapulla, jossa lukee Aarni Valkea, Ahtelan Valtaajat. Ja kun tarkasti katsoo Reino Retkeläisen tavaroita, lukee osassa Retkeläinen AV ja osassa R.R. AV.

Nimikoiminen tarkoittaa ihan kaikkia varusteita. Lusikan, haarukan ja veitsen varteen on helppo kirjoittaa nimi, jotta yhteiseen voirasiaan jäänyt veitsi löytää omistajansa.

Kolmion mallisia lautasia ja niiden kiinnityslenksuja sekä saman sarjan kokoon taittuvia mukeja löytyy monelta, joten tiskauspaikalla kadonneet astiat löytävät omistajansa, jos jokaisessa erillisessä osassa on nimi ja lippukunta. Sama koskee tietysti kaikkia muitakin ruokailuvälineitä, astiapyyhettä ja ruokailuvälinepussia.

Mustaan makuupussin pussiin ja mustiin makuualustan kiinnitysnaruihin kannattaa käyttää valkoista tussia, jotta puolijoukkueteltassa asustavien viidentoista sudenpennun pussit ja narut löytävät omistajansa viimeisenä päivänä, kun tavaroita pakataan. Narut ja suojapussit kannattaa myös muistaa pakata vaikkapa sisäkkäin ja laittaa rinkan pikkutaskuun leirin ajaksi, jotta ne helpommin löytyvät.

Taitettavat istuinalustat ovat myös yleisiä, joten nimikirjaimet kulmaan helpottavat yhteisohjelmiin jääneiden alustojen omistajalleen palautumista. Nimikoitu pesupussi (voi olla ihan hyvin uudelleen suljettava muovipussi) nimikoidulla hammasharjalla ja hammastahnatuubilla helpottaa sudenpentua pitämään tavaroistaan huolta ilta- ja aamutoimien yhteydessä. Samanlaisia partiohuiveja, crocseja, leiriläisenkirjoja, kumisaappaita, sadetakkeja, sormikkaita, verskoja, t-paitoja, sukkia ja pyyhkeitä on leirillä kymmeniä, satoja tai tuhansia, joten ihan perustavaroidenkaan nimikointia rinkat, reput ja juomapullot mukaan lukien ei sovi unohtaa.

Miten sitten nimikoidaan ne leirillä saadut varusteet eli leiripaita, tuubihuivi ja mahdollisesti etukäteen tilattu muki ja/tai istuinalusta? Johtajia informoidaan siitä, että he ottaisivat nimikointitussin mukaan leiritavaroiden nimikointia varten. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka sudenpennulle pakkaisia mukaan tussin, jolla hän voi tavaransa merkitä.

Tavaroiden pakkaamisesta

Jokainen leiriläinen pakkaa itse omat tavaransa leirille lähtiessään. Aikuinen voi olla mukana auttamassa, mutta itse pakattujen tavaroiden paikan rinkassa/repussa muistaa parhaiten. Kun näkee mitä rinkkaan/reppuun pakkaa, muistaa myös helpommin omat tavaransa.

Muistamista helpottaa myös se, että mukaan pakataan tuttuja tavaroita. Jos ennen leiriä ostetaan uusia t-paitoja ja pakataan ne mukaan, ei leiriläinen välttämättä muista omistavansa kyseisiä vaatteita. Tällöin nimikointi helpottaa, mutta kaikkein helpointa on, jos vaate on vanha ja tuttu. Tutuista tavaroista on myös helpompi pitää huolta ja muistaa mitä kaikkea millekin tehtäväpisteelle mukanaan kantoi.

Pakkaamisen jälkeen voi vielä yhdessä käydä varustelistan läpi ja kysyä, missä mikäkin tavara rinkassa/repussa on. Tämä kaikki vaatii aikaa ja viitseliäisyyttä, mutta palkitsee lopulta.

Löytötavaratoimisto

Vaikka kuinka kaikki on nimikoita ja tavaroista pidetään hyvää huolta, on kuitenkin mahdollista, että jotain katoaa.

Tämän vuoksi Tammileirilläkin on Löytötavaratoimisto. Leiritoimiston yhteydessä sijaitsevassa Löytötavaratoimistossa säilytetään leirin ajan leiriltä löytyneitä tavaroita.

Jos sinulta katoaa jotain, tulethan kysymään puuttuvia tavaroita toimistolta. Jos taas löydät jotain löytötavaroita, niin toimitathan ne mahdollisimman nopeasti toimistolle.

Sekä omia tavaroitaan etsiessä että löytötavaroita tuodessa on hyvä kertoa tuntomerkit sekä katoamis- tai löytöpaikka. Nimikoidut tavarat löytävät omistajansa jo samana päivänä. Leirin päättyessä arvokkaimmat löytötavarat toimitetaan Turun partiotoimistolle, jossa niitä säilytetään 31.9.2019 asti.

Videot

Piikkiön Tammipartiolaiset ovat tehneet kaksi löytötavaroihin liittyvää videota. Toinen julkaistaan toukokuun alkupuolella ja toinen loppupuolella. Katsothan ne molemmat.

Tammileiriä innolla odottaen,
Löytötavaratiimi ja koko toimiston väki